СУБНОР Града Новог Сада: СОЦИЈАЛНА БРИГА И ПОДРШКА ВЕТЕРАНИМА РАТА СВИХ ГЕНЕРАЦИЈА

У оквиру Пројекта „ПОДРШКА РАТНИМ ВЕТЕРАНИМА СВИХ ГЕНЕРАЦИЈА И НЕГОВАЊЕ ТРАДИЦИЈА“ кога је подржао Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова у Новом саду у организацији СУБНОР-а Града Новог Сада одржано је дводневно саветовање на тему социјалне бриге и подршке ветеранима свих генерација.

Милован Вујић, председник СУБНОР-а Града Новог Сада нагласио је да је у оквиру пројектних активности дато пуно разумевање проблемима ратних ветерана, учесника ратних збивања 90-тих, и да је у оквиру социјалне подршке ове године 50 породица социјално најосетљивијих категорија добило мешовите прехрамбено-хигијенске пакете. Ово је активност коју у континуитету СУБНОР Града Новог Сада понавља сваке године са постепеним повећањем броја корисника који се обухватају. Ове године акценат је био на лицима са статусом борца малих личних примања и породице са троје и више деце.

На саветовању је разматрана даља активност на решавању проблема лица са статусом борца и лицима која су у процесу добијања статуса борца. Истакнута је потреба да се у решавање овог сложеног питања укључи у већој мери локална самоуправа. По овом питању Покрајинска Влада је 2017. године усвојила АКЦИОНИ ПЛАН за побољшање положаја ратних ветерана односно учесника оружаних акција после 17. августа 1990. године. и рата 1999. године који је дао преглед постојећих и могућност за нове погодности за лица са статусом борца.

Саветовање прати и одговарајућа брошура са одговарајућим статистичким подацима и тренутним погодностима која Града Нови Сада гарантује лицима са статусом борца. 

28-29. децембар 2022. године