СУБНОР НА СВАКОМ МЕСТУ

Актуелна ситуација на територији наше јужне покрајине Косова и Метохије као и притисци на српски народ нису оставили ни руководство СУБНОР-а Србије и његово чланство по страни. Наиме чланство ове пре свега антифашистичке и патриотске организације као и њен врх непрекидно су пратили догађања, имајући у виду да је велики број припадника исте био у борбама на територији Косова и Метохије и бранио своју земљу и те 1998-е и 1999-е године када су злочиначке хорде шиптарских терориста потпомогнутим страним плаћеницима и НАТО агресором настојали да је отму и затру све што је српско.

И овога пута када је једна  варница била потребна да ескалира у сукоб, СУБНОР Србије као и раније своје чланство на КиМ, није препустио саме себи. Тим поводом потпредседник СУБНОР-а Србије, академик проф. Жељко В. Зиројевић имао је састанак са нашим чланством на Космету, преносећи им поздраве председника СУБНОР-а генерала Видосава Ковачевића и Председништва, истакао да је СУБНОР увек био са својим припадницима и у тешким тренуцима за нашу земљу, да је држава Србија и њено руководство увек се борила за опцију мира недозволивши нити ће дозволити да њен народ ма где год се налазио, буде изложен прогону и егзодусу. Силе зла и новог светског поретка стално се буде и траже нова жаришта и просторе за ратне сукобе. Србија им никада неће бити погодно тло за то и браниће своју част, достојанство и територијални интегритет.

Захваљујући се свом  руководству, чланови СУБНОР-а са КиМ, академика Зиројевића су упознали са догађајима као и својим обавезама и задацима наводећи да им је драго што је ова организација на сваком месту и у право време.