СУБНОР СРБИЈЕ У ЧАЧКУ

Након завршетка посете источној Херцеговини делегација СУБНОР-а Србије присуствовала је пројекцију филма „Историја демократског фашизма“ који је премијерно приказан на српском језику у Чачку.

У дворишту музеја у Чачку удружење српско-руско-пријатељство, Катарина Петковић и Ксенија Радојичић, поред осталих, угостли су СУБНОР Србије и Дејана Ристића из Музеј жртава геноцида, на приказу историјско-документарног филма Татјане Боршч, који говори о догађајима уочи Другог светског рата, и на један врло слојевит и историјски поткован начин, повлачи паралелу са савременим догађајима с краја 20. века и почетка 21.

После филма на трибини је уважени историчар, г. Ристић, директор Музја жртава геноцида, говорио о култури сећња и о историјским дешавањима у Европи током 30-их година 20. века.

Филм су подржали Град Чачак, Народни музеј у Чачку и СУБНОР Србије.

Двадесетпрвог маја 2022. године делегација СУБНОР-а Србије на челу са председнико генерал мајором Видосавом Ковачевић, одржала је радни састанак у Чачку са представницима градског удружења СУБНОР-а Чачак.

На радном састанку представници градске организације СУБНОР-а Чачак информисали су председника СУБНОР-а о борачкој организацији у Чачку, активностима и проблемима са којима се организација сусреће.

Председник СУБНОР-а Србије чланове СУБНОР-а Чачак инормисао је о предстојећим активностима СУБНОР-а Србије и имплементацији закона о борцима.

Председник СУБНОР-а Србије обећао је помоћ чачанској организацији, и заједнички састанак са представницима локалне самоуправе у граду Чачку, везано за статус бораца, остварење њихових права, имовину организације, као и помоћ око одржавање споменика и спомен обележја из Другог светског рата.

Делегација СУБНОР-а Србије задовољна је активностима и разговорима у току боравка у Источној Херцеговини и у граду Чачку.