Шумадија

ОШТРО ПРОТИВ „РАВНЕ ГОРЕ“ И ФАЛСИФИКОВАЊА ИСТОРИЈЕ

Дана 20. октобра 2013. године у предвечерје великог комеморативног скупа посвећеног стрељаним родољубима и патриотима у крагујевачким Шумарицама, које су убили немачки фашисти и њихове слуге, у Крагујевцу је приказана прва епизода серије „Равна гора“ аутора Радоша Бајића.

Поменуто приказивање засигурно не би било толико запажено да они који покушавају да на било који начин и не бирајући средства ставе на пиједестал покрет Драже Михајиловића, њега самог а све под плаштом „објективности“. И то баш на дан када су 1944. године партизани (јединице НОВЈ) у садејству са припадницима славне Црвене армије ослободила овај град од Немаца и њихових слугу – четника, љотићеваца и других колаборациониста.

ЗНА СЕ КО ЈЕ И ГДЕ БИО

Изгледа да су аутори и њихови ментори заборавили да град Крагујевац нису ослободиле њихове четничке јединице већ они који су се од 1941. до 1945. године са петокраком на капи борили и крварили, заправо они које су Дражини четници зверски мучили клали, пекли и за шаку „сребрњака“ предвали немачким злотворима.

Такође, сама чињеница да су ти исти „равногорци“ у садејству са Немцима, раме уз раме, јуришали на сваку партизанску слободну територију као што је то случај са Ужичком Републиком довољно говори.

Како ће ови новопечени „научници“ и „квази историчари“ јавности и нашем обичном човеку објаснити или ће покушати да то прикрију чињеницу да у крагујевачким Шумарицама није стрељан ни један четник или како они наводе „војник ЈВУО“, како ће објаснити зверске масакре у Вранићу, Друговцу, Чумићу или чињеницу да је зверски камом убијано од  стране њих и дете у колевци. Зато приказивање ове епизоде, као и снимање целокупне серије „Равна Горас“ није ништа друго до покушај повампирења једног зла. Зла познатог по ками, мртвачкој глави и зверствима које су под командом Михајловића чинили његови четници.

СРАМОТА ЗА СВА ВРЕМЕНА

Срамота је што се ова епизода емитовала и приказивала на годишњицу једног великог масакра, на дан страдања нашег града. Уместо да се поклоне сенима невино побијених, они у освит годишњице стрељања наздрављају за „успех“ прве епизоде „Равне Горе“, па на тај начин узнемиравају стрељане родољубе и патриоте и поносну Шумадију и њен центар Крагујевац. Град бунта, непокоре, Самоуправе, град стрељаних и слободе.

Нажалост и покушај умањења броја стрељаних који су чинили и чине они којима не одговара пука и права истина такође се стављају у службу непријатеља свога народа и државе.

Ти покушаји умањења,  брисања стрељаних нису заправо ништа друго него поновно убијање људи јер највећи је грех изоставити и једно име. А тога је нажалост било што смо и доказали непобитним чињеницама.

Суд историје је неумољив и свакоме да место које му припада. Тако је и са Дражом и његовим покретом, четницима и свим другим сарадницима немачких фашиста, домаћим издајницима.

Шумадија и Крагујевац су их давно препознавали и разоткрили њихову злочиначку и крваву делатност – стоји у саопштењу Окружног одбора СУБНОР-а у Крагујевцу.