САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 869939Укупно посета:
  • 2665080Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

ШКОЛСКИ  ЧАС  О АГРЕСИЈИ

Поводом 18. година НАТО агресије на СРЈ, широм Шумадије одржане су комеморативне свечаности. У свим школама први час је посвећен том срамном нападу на суверену државу.

У Крагујевцу, у касарни „Милан Благојевић”, венце на спомен обележје погинулим припадницима Војске Србије положиле су делегације Скупштине града, Војске Србије, СУБНОР-а, Удружење ратних и мирнодопских војних инвалида, Удружење потомака старих ратника 1912-1920, Удружење ратних војних инвалида и чланови породица погинулих припадника Војске Србије. Скупу се обратио командант гарнизона ппук. Стојан Симијоновић говорећи о одбрани земље 1999. године.

У центру Крагујевца, на спомен обележје погинулима у ратовима 1991-1999. године, венце су положиле делегације Скупштине града Крагујевца, Војске Србије, СУБНОР, Удружење РМВИ, Удружења РВИ и ППБ, Удружење потомака старих ратника као и чланови породица погинулих припадника Војске Југославије. Присутнима се обратио председник Скупштине града Крагујевца Мирослав Петрашиновић.

У Рачи је, у Дому, културе приказан документарни филм „Мама ће да ме роди поново“ посвећен погинулој деци у НАТО агресији. Том приликом у чланство СУБНОР-а примљено је осам чланова. Манифестацију организовали су СУБНОР Рача, Библиотека Рача и Културни центар. У име СУБНОР-а Србије и председника Душана Чукића говорио је потпредседник СУБНОР-а пуковник проф. Жељко В. Зиројевић: „СУБНОР чува, заједно са свим патриотским снагама, сећање на погинуле у бесомучној и ни са чим изазваној НАТО агресији. А као и увек смо спремни да бранимо слободу, интегритет и суверенитет наше отаџбине”.

У Рековцу су положени венци на спомен обележја погинулим припадницима МУП-а и Војске Југославије као и на спомен обележје потпуковнику Горану Остојићу који је живот изгубио у борби против шиптарских терориста на Косову и Метохији. Ученици основне школе су извели реситал посвећен, а на свечаној седници СУБНОР-а говорио је пензионисани пук. ВЈ Драган Мадић. Слично је било у Лапову, Тополи и Книћу.

Print Friendly, PDF & Email

ЧЕСТИТАМО

4. ЈУЛ

ДАН БОРЦА!

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.