Шумадија

ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ

Поводом 12. априла – годишњице пробоја Сремског фронта, СУБНОР Крагујевца и Шумадије организовали су колективни одлазак ученика основних школа (њих 147), као и 50 одраслих у Меморијални центар крај Шида.

Учесници овог каравана предвођени представницима ГО СУБНОР Крагујевца, у 4 аутобуса кренули су у јутарњим сатима из Крагујевца, Кнића, Раче, Тополе и Аранђеловца.

У току пута за ученике основних школа организован је квиз знања из историје на тематику Сремског фронта. Прво место освојили су ученици ОШ „Светозар Марковић“ из Крагујевца, друго место ученици ОШ „Карађорђе“ из Тополе, док су треће место освојили ученици ОШ „Вук Караџић“ из Крагујевца.

Пригодне књиге школама и ученицима у квизу поделио је председник РО СУБНОР-а Србије, проф.др Мића Зечевић који је обраћајући се деци и свим присутним рекао: „Драга децо, лепо вас је видети у оволиком броју. Ви сте будућност овога народа. Нећете засигурно заборавити ово путовање, причом и утисцима бити најбољи покретачи вашим друговима и другарицама да и они дођу.“

Венце на спомен обележје у Адашевцима положиле су делегације СУБНОР-а Раче, Тополе и Крагујевца, а присутнима су се обратили председник МО СУБНОР Адашевци Јовица Степановић и у име Шумадије заменик председника Окружног одбора СУБНОР-а проф. Жељко В. Зиројевић.

Традиционално дружење настављено је у Дому културе у Адашевцима.