САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 864317Укупно посета:
  • 2656168Укупно прегледа:
  • 4Тренутно посетилаца:

ИМАО ЈЕ КО ДА НАС УЧИ

Поводом актуелне ситуације и непрекидне борбе очувања Косова и Метохије и активности које руководство Србије предузима да би сачувало целовитост Републике Србије, Градски одбор СУБНОР-а Крагујевац и Друштво за народно просвећивање „Светионик“ из Крагујевца (колективни члан СУБНОР-а) организовали су промоцију књиге „Педагогија код Срба и њени антички корени“ проф. др Радомира Д. Ђорђевића и Драгане Б. Ђорђевић из Ниша.

У књизи која говори о слободи српског народа и његових корена, говорили су академик проф. др Раденко С. Круљ, академик проф. др Андон Д. Костадиновић, проф. др Радивоје Ђ. Манчић, проф. др Звездан Арсић и др Милутин Матић.

Обраћајући се у име домаћина, као и у име СУБНОР-а Србије и председника Душана Чукића, председник Градског одбора СУБНОР-а Крагујевац пуковник проф. Жељко В. Зиројевић је истакао: „Српски народ је васпитање, образовање и част стекао на јунаштву и патриотизму највећих српских витезова. Од косовских јунака Обилића, Југовића и кнеза Лазара па преко бесмртног Вожда Ђорђа Петровића Карађорђа, Танаска Рајића, прослављених војвода Путника, Мишића, Степе, Бојовића, бесмртног сердара Јанка Вукотића али и јунака одбране Отаџбине у новија времена попут Жикице Шпанца, Саве Ковачевића, Пека Дапчевића, Славка Родића и Милана Тепића, хероја са Беденика, јунака са Кошара и свих оних који су 1999. године на своја плећа прихватили бесомучне насртаје и нападе НАТО алијансе на СРЈ.

Наш народ је знао и знаће да цени жртве проф. Милоја Павловића који не оставља своје ђаке већ их загрљене води у вечност и у трајање, Лазара Пантелића, Веселина Дивца, мајора Драгољуба Кргушића, потпоручника Драга Говедарицу, малу Надежду Чокић и све што су одлазили бранећи Отаџбину.

Њихове жртве и жртве мале Милице Ракић из Батајнице, свих палих у одбрани Косова и Метохије и све те српске земље не може и неће никада нико да заборави. СУБНОР је био и остао бранилац части и угледа онога што се зове „васпитање“ за одбрану Отаџбине и своје земље. Ниједна жртва положена у темељ слободе неће никада бити заборављена.“

Медији су изузетно пропратили промоцију ове књиге која је подсетник за будућност.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.