САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 854778Укупно посета:
  • 2640498Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

НАШ НАРОД УВЕК ПРЕПОЗНАЈЕ ПРЉАВЕ ИГРЕ

Начелница Шумадијског управног одбора Биљана Илић Стошић, посетила је Окружни и Градски одбор СУБНОР-а Шумадије и Крагујевца и задржала се у дужем разговору са представницима ових организација.

О активностима СУБНОР-а на овој територији а и шире гошћу је упознао председник, проф Жељко В. Зиројевић, истакавши да и упркос повампирењу мрачних сила и оних који би хтели да врате точак историје уназад призивајући на рушење спомен обележја, свега напредног и прогресивног у Србији, такви нису у већини и народ их увек препознаје и не наседа на прљаве игре.

 СУБНОР је био од постанка, траје више од 70 година, носилац високог знамена слободе, патриотизма и антифашистичке традиције на коме многи могу позавидети.

Начелница округа Илић Стошић је након упознавања са активностима СУБНОР-а истакла да јој је посебно задовољство што се налази у просторијама организације у којој се чува антифашизам који нема цену и који представља будућност новим генерацијама.

Шумадијски управни округ знао је да цени и цениће нашу славну прошлост, традицију и слободарске традиције наше отаџбине и све оне који су у вишевековној борби за слободу дали животе. Они никада нити бити заборављени јер сећање на њих је вечно. Увек је било и биће незадовољних и свако има право да истакне незадовољство али у границама нормалног, без вандализма, позива на линч и друге врсте отворених претњи.

Начелница округа је са пажњом прегледала ратне експонате бораца Крагујевачког партизанског одреда и Трећег Крагујевачког батаљона истакавши да су они заправо симбол антифашистичке борбе и слободарства.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.