СВЕЧАНО И ДОСТОЈАНСТВЕНО

Дан борца – 4. јули, заузима посебно место у Плановима рада СУБНОР Београда и његових 17 општинских и 117 месних борачких организација. Сходно својим могућностима скромно али достојанствено обележавају овај изузетно значајан датум из НОР -а.

Ове године на територији Београда одржано је 25 скупова на којима је присуствовало преко 3500 људи и положено је преко 150 венаца. Централни скуп посвећен обележавању Дана борца за Град Београд, одржан је у месној борачкој организацији Баћевац у општини Барајево. Уз подршку ГО СУБНОР Београда, организатор овог скупа био је СУБНОР Барајева, предвођен изузетно агилним председником Мирољубом Љубинковићем. На споменик палим борцима у центру Баћевца положено је 12 венаца, око 100 присутних минутом ћутања су одали пошту палим борцима. Присутнима се обратио председник СУБНОР Београда пуковник Бора Ерцеговац. Између осталога он је подсетио присутне на овај значајан датум а говорио је и о активностима СУБНОР Београда.

Ценећи веома добар рад месне борачке организације Баћевац, у име руководства СУБНОР Београда поклонио им је 30 књига са тематиком из НОР-а. Најактивнијим појединцима уручена су признања.

Скуп је завршен заједничким ручком и дружењем.