ТАНЈУГ ЈАВЉА: „РАТ ЈЕ ЗАВРШЕН“

Изложба „ТАНЈУГ јавља: Рат је завршен“ отворена у Народном музеју у Ужицу у оквиру програма „Ера културе“ и представља значајну фото-колекцију насталу радом Новинске агенције нове Југославије, осмишљене са циљем да се вестима и сликом бори за ослобођење народа и државе и социјалну револуцију.

Ову поставку изузетне уметничке, едукативне, али и велике историјске вредности отворила је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, изразивши задовољство што ће и ужичани бити у прилици да је погледају.

„До 30. маја ће посетиоци Народног музеја у Ужицу бити у прилици да виде око 1700 издвојених документарних фотографија велике историјске вредности. На тим фотографијама забележени су најважнији друштвено-политички догађаји који су се десили у овом периоду, попут скупштинских заседања, посета високих страних делегација, партијских и конференција масовних политичких организација, политичких митинга, парада и дефилеа поводом државних празника“, казала је градоначелница.

Она је истакла да су такође забележене и фото-репортаже и активности попут рада на обнови саобраћајница, рашчишћавању рушевина, рада болница и дечијих домова, живота у неким селима, бројна културна дешавања, обнова спортског и фискултурног живота, као и репортаже са првих фудбалских и кошаркашких утакмица у ослобођеном Београду, мото трка и фискултурних слетова.

СУБНОР УЖИЦЕ

24.04.2024.