САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 815771Укупно посета:
  • 2550646Укупно прегледа:
  • 3Тренутно посетилаца:

 

САМО ЈЕ ПРОМЕНА ИЗВЕСНА!

Пише: Ирена Јовановић, ТВ новинар

Постало је сасвим јасно да у тежњама сваког од нас, понаособ, да постанемо бољи и целовити није довољно само желети и веровати у промену. Нити је важно непрестано се борити. Наш народ каже да не треба слами приносити ватру. Лако плане!

Највеће изгледе у нашим животима има промена. Некада је дочекамо спремни, јер смо свакога дана радили тежећи задатом циљу, бољитку и онда промена постаје оно што желимо и са чиме умемо да се носимо. Некада нас затекне зачаурене, неспремне и уплашене, догоди се мимо наших планова или очекивања, понуди нам изазов, као нову лекцију за савладавање. О храбрости је све теже говорити, она се данас изједначава са пркосом, те безобразлуком, излажењем на црту, те изазивањем. Море очекиваних поступака таласа се пред нашим очима, са екрана паметних уређаја предочава нам креативност и идеје наших савременика, широм света. Некоме се заустави дах од дивљења, други, пак, шкргућу зубима мислећи како је то увек лакше тамо где постоје бољи услови за реализацију сопствене аутентичности. Свет не само да долази у наше домове, снове и танане минуте пред спавање, ми му придружујемо себе у чистоти буђења, за ручком, из природе у коју смо повели породицу. Свет се дели на милијарде утисака о једној теми и новом тренду, згражава се над једним заједничким скандалом и стално тражи још, желећи да нечињење нахрани утисцима. Гладни својих живота, ми можемо само једно: почети да живимо. Ослонац је у нама самима, а ми га видимо у другом човеку. Нашем огледалу! На једном примеру искакања из комуникације за коју верујемо да је једино могућа, може се научити више о себи. Постављати границе и истовремено их померати, ослушкивати туђе потребе, послужиће као замајац за бројне ланчане реакције у којима смисао долази као резултат уложеног интензитета. Ово није време спавача и самоће. Не дозволите да вас шаренило уљуљка у улози посматрача. Створите, јер нешто је и нас створило, не седећи скрштених руку!

Print Friendly, PDF & Email
Koнкурс

СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА ”ДРАГОЈЛО ДУДИЋ”

р а с п и с у ј у

48. наградни конкурс за необјављене књижевне и историографске радове.

 

Конкурс обухвата све области књижевног и историографског стваралаштва које доприноси неговању традиција ослободилачких ратова, Народноослободилачког рата и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2019. године.

Радове потписане шифром и у посебној затвореној коверти доставити уз основне податке о аутору на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком – за конкурс ”Драгојло Дудић”

Оцењивачка комисија ће донети одлуке о награђеним и похваљеним радовима.

Фондација ће осигурати објављивање првонаграђеног рада.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 13. новембра 2019. године, а награде и похвале уручене 15. новембра 2019. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
27°
Сунчано
06:1818:47 CEST
ПонУтоСре
28/14°C
29/14°C
16/7°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.