САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 850399Укупно посета:
  • 2633811Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

 

СВЕ СЕ ТАЈНЕ ЗНАЈУ

Пише: Ирена Јовановић, ТВ новинар

„Заклела се Земља Рају да се тајне све сазнају“, казала је плавуша са две ћерке на степеништу зграде у којој се привремено срећу они који ту станују и живе.

Поменула је, као и обично, црвени кончић око руке, против урока лепоте, саветовала интензивнији живот и мало дружења уз вино. У њеној луцкастој глави, опасној само на први поглед, скривало се море идеја које нису могле да изиђу у дело, спречене борбом за опстанак дивних јој кћери, Анастазије и Гризеле. Тамо где циљ оправдава средство, где контролишете туђу вољу, тамо, на стази углачаној корацима старим стотинама година, има их који се оклизну  као на странпутици.

Стручњаци за креативне узусе баратају укусима о којима не вреди расправљати, стопроцентно погађајући на коју сте погрешну страну превагнули, те да на другу нисте могли, јер за боље и нисте. Тамо где престаје нада, почиње нето ново. Мач у камену као симбол храбрости, а она као симбол вере у човечност. Ни ње без љубави. У неколиким моментима када жеље омоћају над разумом, када потребе увреде достојанство, затражимо тачку пресека у којој од субјекта постајемо објекат. Је ли тачка те среће привилегија или бреме? Трагаоци свих земаља уједините се! Принципи су исти, све су остало нијансе…

Да ли вам више пријају пароле или дефиниције? „Има у тој соби чудне, нове и радосне промене, тако чудне и тако нове, да и јесте радосна и није, како кад и како за кога.“

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.