Варварин: ОДРЖАНА ИЗБОРНА СКУПШТИНА СУБНОР-а

Савез удружења бораца народноослободилачких ратова Србије наставља са радом на омасовљавању чланства и јачању ове борачке организације.

Тако је, у низу организационог успостaвљања општинских и градских одбора СУБНОР-а Србије, 29. маја 2022. године у Свечаној сали СО Варварин, одржана изборна скупштина СУБНОР-а Општинског одбора Варварин.

Радно председништво изборне скупштине чинили су: пуковник у пензији

Анђелко Милићевић, члан председништва СУБНОР-а Србије и координатор за југоисточну Србију и Расински управни округ,Драган Јаковљевић, координатор СУБНОР-а Србије за Расински управни округ, и Драган Чабрић, некадашњи председник општине Варварин и учесник у борби против НАТО агресије.

Изборној скупштини, поред делегације СУБНОР-а Србије, присуствовали су: Дејан Милановић, заменик председника општине Варварин и Катарина Петковић председник Општинског одбора СУБНОР-а Александровац.

Изборна скупштина, којом је руководио пуковник Анђелко Милићевић, отпочела је химном Републике Србије „Боже правде“, а након тога је минутом ћутања одата почаст свим погинулим и настрадалим у ослободилачим ратовима Србије.

Све одлуке скупштине су усвојене једногласно, а најзначајније су усвајање Статута СУБНОР-а Општинског одбора Варварин и избор руководства Општинског одбора СУБНОР-а Варварин.

Изборна скупштина је за председника скупштине изабрала Томислава Благојевића, некадашњег председника резервних војних старешина; за председника СУБНОР-а општинског одбора Варварин изабран је Драган Чабрић, некадашњи председник општине Варварин, учесник у борби против НАТО агресије, за заменика председника општинског одбора,изабран је Милан Павловић, борац са Кошара, одликован орденом за храброст, за председника надзорног одбора Зоран Ђорђевић, и за секретара уједно благајника Маријана Богдановић, општински службеник.

На крају изборне скупштине присутнима се најпре обратио новоизабрани председник СУБНОР-а општинског одбора Варварин Драган Чабрић који је указао на основне задатке и активности ове борачке организације на омасовљавању чланства и конкретним обавезама који проистичу из статута и плана рада.

Пуковник у пензији Анђелко Милићевић, између осталог, нагласио је да ће се СУБНОР Србије залагати на што бољем законском регулисању статуса бораца ослободилачких ратова, а посебно учесника ратова 1991. и 1999. године.

Заменик председника СО Варварин, Дејан Милановић у свом обраћању делегатима изборне скупштине, обећао је да ће општина, у границама својих могућности, омогућити овој, за ову релативно малу средину, бројној борачкој организацији, оптималне услове за рад –сваку потребну помоћ у што бољем и ефикаснијем раду.

Коначно, пуковник у пензији Анђелко Милићевић, члан председништва СУБНОР-а Србије и координатор за југоисточну Србију и Расински управни округ, изразио је пуно поверење у новоизабрано руководство, са поверењем у садашње представнике у локалној власти и друштвеној заједници да ће умети заједно да усмере СУБНОР свога краја на највише домете.

Општински одбор СУБНОР-а Варварин