Војводина

КОЗАРЧАНИ НА ОКУПУ

У пуном Клубу бораца у Новом Саду одржана је редовна годишња скупштина Секције бораца Козарачке битке-епопеје Нови Сад, која је колективни члан СУБНОР-а и активно доприноси остваривању програмских опредељења СУБНОР-а Србије.

Сагледавајући остварене циљеве може се рећи да су задовољавајући постигнути резултати, али је потребно уложити још труда како би се достигло далеко више у свим областима рада.

Секција је као у протеклим годинама остварила значајну сарадњу са другим организацијама које негују ослободилачке традиције српског народа са обе стране Дрине.

Секција је наставила добру сарадњу са институцијама града Новог Сада, као и  јединицама Војске Србије. Пре свега са Првом бригадом копнене војске.

Као колективни чланови СУБНОР-а активно смо били укључени у свим сегментима рада СУБНОР-а Новог Сада и Покрајинског одбора Војводине. Такође и у манифестацијама СУБНОР-а у Петроварадину, Бачком Добром Пољу, Сомбору, Сремској Митровици, Лаћарку, Босути. Значајна је и сарадња са Удружењем ваздухопловаца Војводине, са Организацијом резервних војних старешина Новог Сада посебно издвајамо активности у обележавању 100 година завршетка Првог светског рата и присаједињења Срема, Баната, Бачке и Барање Краљевини Србији.

Успешно смо сарађивали и са Удружењем војних пензионера у Новом Саду које је прошле године обележили 25 година постојања и рада.

Не смемо занемарити ни изузетно добру сарадњу са Удружењем Козарчана у Београду, Житишту и Бачу. Наставили смо јачање Удружења Козарчана АП Војводине, чији смо један од оснивача.

Остварена је сарадња са завичајним удружењима у Војводини и Србији, као и удружењима из Републике Српске.

Секција је веома успешно реализовала традиционални сусрет Козарчана у јуну протекле године – закључено је на годишњој скупштини одржаној у Новом Саду.