САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 871268Укупно посета:
  • 2667298Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

КОЗАРЧАНИ НА ОКУПУ

У пуном Клубу бораца у Новом Саду одржана је редовна годишња скупштина Секције бораца Козарачке битке-епопеје Нови Сад, која је колективни члан СУБНОР-а и активно доприноси остваривању програмских опредељења СУБНОР-а Србије.

Сагледавајући остварене циљеве може се рећи да су задовољавајући постигнути резултати, али је потребно уложити још труда како би се достигло далеко више у свим областима рада.

Секција је као у протеклим годинама остварила значајну сарадњу са другим организацијама које негују ослободилачке традиције српског народа са обе стране Дрине.

Секција је наставила добру сарадњу са институцијама града Новог Сада, као и  јединицама Војске Србије. Пре свега са Првом бригадом копнене војске.

Као колективни чланови СУБНОР-а активно смо били укључени у свим сегментима рада СУБНОР-а Новог Сада и Покрајинског одбора Војводине. Такође и у манифестацијама СУБНОР-а у Петроварадину, Бачком Добром Пољу, Сомбору, Сремској Митровици, Лаћарку, Босути. Значајна је и сарадња са Удружењем ваздухопловаца Војводине, са Организацијом резервних војних старешина Новог Сада посебно издвајамо активности у обележавању 100 година завршетка Првог светског рата и присаједињења Срема, Баната, Бачке и Барање Краљевини Србији.

Успешно смо сарађивали и са Удружењем војних пензионера у Новом Саду које је прошле године обележили 25 година постојања и рада.

Не смемо занемарити ни изузетно добру сарадњу са Удружењем Козарчана у Београду, Житишту и Бачу. Наставили смо јачање Удружења Козарчана АП Војводине, чији смо један од оснивача.

Остварена је сарадња са завичајним удружењима у Војводини и Србији, као и удружењима из Републике Српске.

Секција је веома успешно реализовала традиционални сусрет Козарчана у јуну протекле године – закључено је на годишњој скупштини одржаној у Новом Саду.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.