САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 855056Укупно посета:
  • 2640927Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ПОТОМЦИ ЧУВАЈУ МИР И СЛОБОДУ

Покрајински одбор СУБНОР-а Војводине одржао је академију под покровитељством Владе АП Војводине поводом Дана победе над фашизмом.

Присуствовали су припадници Војске Србије, председник Скупштине Новог Сада Здравко Јелушић, покрајински секретар Предраг Вулетић, представници амбасада акредитованих у Србији, међу њима Руске Федерације, затим Украјине, носиоци Партизанске споменице 1941. Перка Ђурчијански и др. Павле Катић.

Председник Покрајинског СУБНОР-а Војводине, Светомир Атанацковић, посебно је истакао херојску партизанску борбу: ”Девети мај, Дан победе, није наш најзначајнији празник за квази историчаре у Србији. Сведоци смо инспирисаног, организованог и агресивног напада да би се оспорила историја и заборавила антифашистичка прошлост. Основни правац напада је брисање из свести људи истине о народноослободилачкој партизанској борби и њеним вредностима.

У уџбеницима историје нема истине о храброј партизанској борби, која се сматра конкурентом квислинштву и колаборацији у окупираној земљи. Наша деца, наши унуци, морају да знају ко су им били преци, најтежи напад на НОБ и НОП и антифашизам у целини је доношење Закона о рехабилитацији 2006. године, чиме је рехабилитован део квислинштва и колаборације, и отворени идеолози фашистичке идеологије”.

Покрајински секретар Предраг Вулетић истакао је да је пре 74. године, након шест крвавих година и око 60 милиона страдалих људи, фашизам капитулирао. Велики значај у сламању фашизма у Другом светском рату имале су наше партизанске јединице и Црвена армија СССР.  Неофашизам поново прети човечанству, не сме се дозволити његово јачање ни код нас у Србији.

Уметнички програм је извела група КУД „Вила” из Новог Сада, ученици Основне школе „Јожеф Атила“ из Новог Сада, а Жељка Јовић дала допринос рецитацијама и водитељством.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.