САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
 • 864310Укупно посета:
 • 2656153Укупно прегледа:
 • 3Тренутно посетилаца:

ЗЛОЧИН НАТО СЕ ПАМТИ

Скупштина града Врања и Градски одбор СУБНОР-а Врања, у присуству више стотина чланова породица погинулих у НАТО агресији, чланова СУБНОР-а, припадника војске Србије, Полицијске управе и грађана Врања, крај споменика погинулим у НАТО агресији одали су почаст.

Положени су венци и цвеће, а председник Скупштине града Слободан Стаменковић је подсетио на време бесомучног уништавања наше  земље. У току операције „Милосрдни анђео“ за 78. дана кампање, Врање је немилосрдно 104 пута бомбардовано. На подручју Пчињског округа погинуло је 64 људи од којих 19 деце. Нанета је велика материјална штета.

Поред скупа крај споменика, обележавању годишњице НАТО бомбардовања запажени допринос дала је и Регионална радио-телевизија Врање чији су и антенски стубови и предајници бомбардовани забрањеном уранијумском муницијом. Поред извештавања у информативним емисијама, регионална РТВ Врање је, дан раније у веома гледаном јутарњем програму, у ударном термину у полусатном трајању обезбедила гостовање тројици високих функционера СУБНОР-а Врање: Резервном мајору Мирољубу Стојчићу, председнику Окружног одбора СУБНОР-а, команданту војно-територијалног одреда у току Натоагресије, пуковнику у пензији и члану Председништва СУБНОР-а Драгославу Цинцовићу, начелнику безбедности 78. бригаде војске и резервном мајору Стојану Младеновићу, помоћнику команданта 150. бригаде за информисање и морал, председнику Градског одбора СУБНОР-а Врање. На сам дан почетка Нато-агресије у веома гледаној емисији „Важно је“ такође су гостовала три еминентана представника СУБНОР-а Врање.

У изложбеном простору клуба СУБНОР-а, истакнути су панои са застрашујућим сликама о последицама нато-бомби и ракета и фотографије погинулих цивила, војника и припадника полиције.

Print Friendly, PDF & Email

Једно реаговање на Врање

 • pedjaza каже:

  Da je 104 kamena bačeno na neko mesto, mnogo je, a kamo li kada je ono 104 puta bombardovano, tokom 78 dana zločinačke agresije.
  Najviše boli to što su prekinuta 64 ljudska života na teritoriji Pčinjskog okruga, jer je i jedan ljudski život vredniji od kompletne mašinerije sejača smrti, oličene u NATO paktu.
  Mi se danas sećamo tih teških dana iz ne tako davne istorije, dok neki pokušavaju da krivicu za agresiju svale na naše ljude. Sudovi u Srbiji su 1999. i 2000. godine osudili nalogodavce mučkih bombardovanja na tada maksimalne zakonske kazne od 20 godina zatvora, ali oni koji su došli na vlast posle 2000. godine su te presude poništili, pokazujući tim gestom da im ništa nije sveto i da su interesi vlasti ispred interesa građana.
  Sud istorije je najpravičniji i najmerodavniji, a upravo on nikada neće amnestirati one koji su direktno odgovorni za ljudke žrtve i materijalnu štetu koja je našoj zemlji pričinjena pre 17 godina.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.