Вршац

НАС  ВЕТРОВИ  НЕЋЕ  ОДУВАТИ

Чланови борачке организације у Вршцу прославили су 29.новембра Дан републике и усељење у нове просторије, које по опреми и изгледу спадају међу најбоље у Србији.

СУБНОР општине Вршац сада поседује канцеларијски и пословни простор, адекватну салу за скупове разне намене и може, убудуће, из сопствених прихода да финансира активности организације.

Пример Вршчана, који су склопили договор са фирмом ”Расинг” Рајка Миљкова и Синише Пауновића да у обнови просторија у руинираној кући добију достојан и  модерно уређен кутак, може да послужи и осталим нашим организацијама како се добром идејом и успешном сарадњом стварају самоиницијативно услови за успешан рад.

Председник Општинског одбора Драгољуб Ђорђевић, иначе потомак бораца, рекао је на свечаности приликом отварања и следеће:” Оних који су пронели славу НОБ од 1941.до 1945, ломећи кичму фашизма, доневши слободу и могућност да смо данас овде, све је мање. Зато је обавеза на нама, њиховим потомцима, који поштују тековине НОБ, да чувамо слободарски и патриотски дух, негујемо традицију мира, али и традицију борбе за слободу и мир.

Чувајући успомену и поштујући своје претке, чувамо своје корене. Тако нас ветрови неће одувати”.

Свечаности су присуствовали и председник Републичког одбора проф.др Миодраг Зечевић, председник Покрајинског одбора Света Атанацковић, чланови Председништва др Мирољуб Васић и Душан Чукић и многоборојни гости.

Опшптински одбор је доделио и захвалнице због помоћи организацији, а примајући у име Републичког одбора Србије проф. Зечевић је у пригодној беседи говорио о традицији новемабрских свечаности и садашњем успешном монолитној делатности борачке организације. И Покрајинском одбору Војводине је, председнику Атанацковићу, уручена захвалница Вршачана, као и многим члановима и пријатељима и симпатизерима СУБНОР-а.

Организован је и пригодан уметнички програм, а свечаност поводом Дана републике, као некад пуштањем у рад нових објеката и сада у Вршцу отварањем модерног простора за Општинску организацију СУБНОР-а, завршена је правим народним весељем. Из игре, Козарачко коло и партизанске песме.