САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 849530Укупно посета:
  • 2632310Укупно прегледа:
  • 3Тренутно посетилаца:

НАС  ВЕТРОВИ  НЕЋЕ  ОДУВАТИ

Чланови борачке организације у Вршцу прославили су 29.новембра Дан републике и усељење у нове просторије, које по опреми и изгледу спадају међу најбоље у Србији.

СУБНОР општине Вршац сада поседује канцеларијски и пословни простор, адекватну салу за скупове разне намене и може, убудуће, из сопствених прихода да финансира активности организације.

Пример Вршчана, који су склопили договор са фирмом ”Расинг” Рајка Миљкова и Синише Пауновића да у обнови просторија у руинираној кући добију достојан и  модерно уређен кутак, може да послужи и осталим нашим организацијама како се добром идејом и успешном сарадњом стварају самоиницијативно услови за успешан рад.

Председник Општинског одбора Драгољуб Ђорђевић, иначе потомак бораца, рекао је на свечаности приликом отварања и следеће:” Оних који су пронели славу НОБ од 1941.до 1945, ломећи кичму фашизма, доневши слободу и могућност да смо данас овде, све је мање. Зато је обавеза на нама, њиховим потомцима, који поштују тековине НОБ, да чувамо слободарски и патриотски дух, негујемо традицију мира, али и традицију борбе за слободу и мир.

Чувајући успомену и поштујући своје претке, чувамо своје корене. Тако нас ветрови неће одувати”.

Свечаности су присуствовали и председник Републичког одбора проф.др Миодраг Зечевић, председник Покрајинског одбора Света Атанацковић, чланови Председништва др Мирољуб Васић и Душан Чукић и многоборојни гости.

Опшптински одбор је доделио и захвалнице због помоћи организацији, а примајући у име Републичког одбора Србије проф. Зечевић је у пригодној беседи говорио о традицији новемабрских свечаности и садашњем успешном монолитној делатности борачке организације. И Покрајинском одбору Војводине је, председнику Атанацковићу, уручена захвалница Вршачана, као и многим члановима и пријатељима и симпатизерима СУБНОР-а.

Организован је и пригодан уметнички програм, а свечаност поводом Дана републике, као некад пуштањем у рад нових објеката и сада у Вршцу отварањем модерног простора за Општинску организацију СУБНОР-а, завршена је правим народним весељем. Из игре, Козарачко коло и партизанске песме.

[nggallery id=33]
Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.