САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 816403Укупно посета:
  • 2553709Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

У ЧАСТ 9. БРИГАДЕ

У касарни „Никола Пашић“ и Зајечару, борци НОР-а и чланови СУБНОР Зајечар су обележили 69. годишњицу формирања 9.српске народноослободилачке ударне бригаде.

У присуству представника борачких организација, УРМВИ, СУБНОР и ОРВС Зајечар, команданта гарнизона Зајечар потпуковника Слађана Стаменковић и представника локалних медија, борци и чланови СУБНОР евоцирали су сећања о ратном путу и доприносу бораца 9. бригаде у народноослободилачком рату.

Пригодан говор одржао је секретар СУБНОР Зајечар Јово Бенцун, а венац на спомен бисту првог команданта бригаде, народног хероја Василија Ђуровића Жарког, положили су борци НОР-а Драгољуб Аризановић, Драгомир Бујић и Петар Ћирић, као и председник СУБНОР Зајечар и члан Републичког одбора СУБНОР Србије Драгољуб Николић у чијој пратњи су били Стаменко Станковић (председник ОРВС Зајечар) и Драган Митровић (председник УРМВИ Зајечар).

Овај скроман скуп обележили су локални и регионални медији.

 

Print Friendly, PDF & Email

2 реаговања на Зајечар

  • pedjaza каже:

    9. srpska narodnooslobodilačka udarna brigada, bila je najelitnija jedinica NOVJ u Istočnoj Srbiji i svakako jedna od najznačajnijih u Srbiji i Jugoslaviji. SUBNOR Zaječara i njemu programski srodne organizacije (ORVS i URMVI) svake godine prigodne obeleže godišnjicu formiranja ove slavne brigade. Smatram da bi u to trebalo da se uključe i brojne druge organizacije, organi lokalne samouprave i Republike, jer je doprinos 9. brigade oslobođenju ovog kraja od fašističkog okupatora, bio nemerljivo veliki.

Koнкурс

СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА ”ДРАГОЈЛО ДУДИЋ”

р а с п и с у ј у

48. наградни конкурс за необјављене књижевне и историографске радове.

 

Конкурс обухвата све области књижевног и историографског стваралаштва које доприноси неговању традиција ослободилачких ратова, Народноослободилачког рата и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2019. године.

Радове потписане шифром и у посебној затвореној коверти доставити уз основне податке о аутору на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком – за конкурс ”Драгојло Дудић”

Оцењивачка комисија ће донети одлуке о награђеним и похваљеним радовима.

Фондација ће осигурати објављивање првонаграђеног рада.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 13. новембра 2019. године, а награде и похвале уручене 15. новембра 2019. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Ведро
06:2418:38 CEST
ПетСубНед
min 5°C
21/7°C
26/12°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.