ЗАСЛУЖЕНА ПРИЗНАЊА

Прошле 2021. године, широм Србије обележени су велики јубилеји, 80 година од Дана устанка у Србији и 80. годишњица Дана борца. Тим поводом одржане су бројне манифестације, а централне прославе су одржане у Београду и Белој Цркви.

У припремама за обележавање свих значајних догађаја председништво СУБНОР Србије донело је одлуку да се свим преживелим борцима, учесницима НОР-а у знак признања за њихов допринос у борби против окупатора и ослобођења земље, додели високо признање „Медаља борца“. Такође је одлучено да се заслужним појединцима и институцијама који подржавају и помажу рад СУБНОР-а на плану неговања традиција НОР-а, додели признање „Велико хвала“.

Заменик председника СУБНОР Србије и председник СУБНОР Београда пуковник Бора Ерцеговац, посетио је СУБНОР Бабушница. Циљ његове посете био је да уручи ова признања борцима НОР-а. На пријeму у згради општине Бабушница на коме је присуствовало комплетно руководство општине Бабушница и руководство СУБНОР Бабушница уручена су признања.

Унуку борца НОР-а Александра Панића из села Доњи Стрижевац (који је тренутно у болници) уручена је Медаља борца.

Председници општине Бабушница Ивани Стојичић уручено је признање „Велико хвала“ а председнику СУБНОР Бабушница Миљану Ћирићу, Захвалница.

Након пријема у општини Бабушница, делегација на челу са Бором Ерцеговцем, а у којој су били представници општине, СУБНОР-а, Дома здравља, Центра за социјални рад, отишла је у село Модра стена и обишла 96 година старог борца НОР-а, Алексу Цветковића, борца 21.српске дивизије. Након веома срдачног разговора са Алексом, пуковник Бора Ерцеговац му је уручио Медаљу борца.

Приликом посете Бабушници Бора Ерцеговац је са председником СУБНОР Бабушница, Миљаном Ћирићем, положио венац на споменик палим борцима НОР-а.